Considerem una lesió esportiva totes aquelles lesions que es produeixen en una pràctica esportiva. Poden ser donades per diferents aspectes, entre ells un gest esportiu mal executat, un material inadequat, alteracions mèdiques o impactes directes, entre altres processos lesionals.

Dins les lesions esportives ens trobem amb les agudes, les que es fan en un moment concret i proper en el temps i les cròniques.

Dins les agudes, hi ha un paper molt important de la fisioteràpia per tal d’ajudar al cos a fer el procés adequat, i per poder combatre i solucionar amb èxit el procés de recuperació. Però no ens podem oblidar d’aquelles ja instaurades en el temps, on sense ajuda d’un especialista difícilment en resoldrem el problema, ja que es necessita de manipulacions i tècniques més específiques per tornar a reequilibrar el cos i fer un reentrenament per executar correctament el gest esportiu i per treure el dolor o lesió crònica.

Només amb un bon tractament i un bon return to play aconseguirem el nivell de forma òptim per poder tornar a la pràctica esportiva i rendir al màxim.